ORDU / ALTINORDU - Eyüplü Şehit Sezar Aydın Ortaokulu

Şbt

Onarımı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ek binamızda yeni oluşturduğumuz Bilişim, spor ve sanat atölyelerinin donanımı tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

Şbt

Anasınıfı öğrencileri, dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında kültürümüzde önemli yeri olan ebru sanatını tanıyıp, icra ettiler.

Şbt

Değerler Eğitimi Panomuzda bu ayın konusu "SABIR"

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz oyun saatinde spor salonunda oynamanın keyfini çıkardılar.

Şbt

Okul Sporları Atletizm il yarışmasındaöğrencimiz Edanur AKSU ferdi küçük bayanlar uzun atlamada 5. ve Berkay KORKMAZ ferdi küçük erkekler 60 metrede 5. olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyroruz.

Öğrencilerimizin Atıktan Sanata geri dönüşüm çalışmaları sergisi

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında bu ay deyim ve atasözlerini işledik. Büyül bir bölümü mecazlardan oluşan deyim ve atasözlerimizi daha iyi kavrayabilmek amacıyla 3 boyutlu maketler haazırladık. Öğrencilerimizin bu çalışmasını da sergiledik.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesinde kültürümüzde önemli yeri olan Türk kahvesini tanıdık,tadına baktık,yeni kelimeler den telve,cezve,fincan kelimelerini öğrendik en sonunda kahve telveleri ile boyama çalışması yaptık.

Şbt

Okulumuz anasınıfında Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında kültürümüzde önemli yeri olan Karagöz ve Hacivat 'ı tanıyıp,gölge oyunu sergiledik ayrıca sanat etkinliği saatinde kendi Karagöz-Hacivat kuklalarımızı yaptık.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Onur Bekyürek, Şube Müdürümüz Ömer Medin ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek yeni haftaya başlangıç yaptı. Bayrak törenine katılarak ziyaretine başlayan Müdürümüz, bayrak töreni sonrasında öğrencilerimizi sınıflarında ziyaret etti. Öğrencilerimizle bir süre dersleri takip etti, ardından kendileriyle sohbet edip görüşlerini dinledi. Öğretmenlerimizle bir araya gelerek okulumuzda yürütülen eğitim çalışmalarının değerlendirmesini yaptı. Okulun birimlerini gezerek incelemelerde bulunduktan sonra öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulunarak ziyaretini sonlandırdı.

Ock

2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Döneminin Sonuna Geldik. Öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Dönem Sonu Faaliyetleri Kapsamında Kahoot ile Bigi Yarışması Düzenledik.

Öğrencilerimiz Bilek Güreşi Turnuvasında

Ock

Okulumuz anasınıfında "Dilimizin Zenginlikleri Projesi " kapsamında " MOZAİK " adlı hikaye etkileşimli olarak okundu.Hikaye sonrası kitaptaki bilinmeyen kelimeler bulundu.Anlamları ile ilgili  sohbet edildi.

Kendi mozaik çalışmamızı yapıp küçük kas gelişimine katkı sağladık.

Eşleştirme kartları ile çocuklar görünüm olarak birbirinin aynısı mozaik kartlarını bulup dikkat çalışması yaptı.

Okumaya yazmaya hazırlık etkinliği olarak vazo resimlerini gölgeleri ile birleştirip,eşleştirme çalışması yapıldı.

Mozaik kelimesinin aynısını bulup görsel dikkat çalışması yaptık.

Ock

Öğrencilerimiz 1. dönemin yorgunluğunu karaoke etkinliği ile atıyor.