T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ALTINORDU - Eyüplü Şehit Sezar Aydın Ortaokulu

Velilerimize güvenli internet Önerileri

Değerli Veliler,

             Sevgili Aileler, LÜTFEN internet üzerinden gelebilecek risklerin farkında olalım. Artık çocuklar sokakta oyun oynamak yerine bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlarda video izliyor, sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçiriyor ve süre kontrolsüz çok fazla dijital oyun oynuyor..


            Maalesef son dönemde dünyada ve ülkemizde pek çok gencin olumsuz etkilenmesine sebep olan, oyun gibi görünüp yayılan tehlikeli akımlara karşı aileler çok dikkatli olmalı. Oyun kılıfı altında, geleneksel aile yapısını, kültürel kodlarımızı, çocukların ve gençlerin güvenliğini hedef alan, sosyal paylaşım ağlarında viral olarak yayılan bu tür tehlikelere karşı ailelere büyük görevler düşüyor. Değerli Velilerimiz, öncelikle şiddet, bağımlılık, müstehcenlik, İslamofobi, siber zorbalık ve istismar gibi tehlikeler barındıran bazı oyunların ve bilinçli kullanılmayan sosyal medyanın kötü niyetli kişilerin emellerine ulaşmak için kullandıkları bir silah olabileceğinin farkında olmalısınız.

 

            BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)  açıklamasında, çocuklar için internetin güvenli hizmetinin de kullanılabileceğini anımsatarak böylece çocukların internetin zararlı içeriklerinden korunmuş olunacağına işaret etti. Ebeveynlerin, çocuklarını internetle uzun süre baş başa bırakmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Ebeveynler, çocuklarının internet ve sosyal paylaşım ağlarında neler yaptığından haberdar olmalıdır. Aileler, çocuklarıyla güçlü bir iletişim kanalı geliştirmeli, sorgulayıcı ve yargılayıcı bir tutum yerine arkadaşça bir yaklaşım sergilemelidir. Çocukların bilgisayarda veya cep telefonu gibi teknolojik cihazlarda geçirdikleri süreye mutlaka sınır getirilmelidir. Dijital oyunları çocuklar ile birlikte oynamak mevcut risklerden haberdar olmak ve zamanında önlem almak açısından son derece önemlidir. Ayrıca oyunlar çocukların yaşına uygun olarak seçilmelidir."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 13:12 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 1  kişi beğendi